Start

Vi som arbetar på BSC

ÄGD

Jakten på ett rikare liv. Schyffert och Lindström på Rival.
 

Jakten på ett rikare liv. Schyffert och Lindström på Rival.

En föreställning om ekonomi av och med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Någon i vår samtid sa: ”Vi köper saker vi inte behöver för pengar som inte är våra för att imponera på människor som vi inte gillar”.

Svensken har aldrig druckit så mycket champagne, köttkonsumtionen står i topp, vi har aldrig varit så belånade, barnen har aldrig haft så många leksaker och antalet enzympeeling-terapeuter i Stockholmsområdet slår nya rekord. Men likt orkestern på Titanic spelar vi på medan passagerarna beställer nya iPads och placerar lånade pengar i högriskfonder som ska ”ge snabb avkastning”.

Schyffert och Lindström presenterar en humoristisk sång- och dansföreställning i väntan på den ekonomiska kollapsen. Vill man kan man förstås se det som en direkt fortsättning på Ljust & Fräschts granskning av den nutida svenska livsstilen och grävande i medelklasskomposten: fast den här gången bland glädjekalkyler, shoppingfynd, tillväxtprognoser, pensionsspardrömmar och felsydda utgiftskostymer.

Vi på BSC erbjuder ett middagspaket i samband med föreställningen, passar utmärkt för representation. Komplettera förslagsvis med egen föresläsning/utbildning under eftermiddagen och låt föreställningen bli ett trevligt avslut på dagen.