Start

Vi som arbetar på BSC

Företagsjubileum Sverige

BSC kundcase. Det stora 40-års firandet.
 

BSC kundcase. Det stora 40-års firandet.

Här på BSC hanterar vi stora företagsevent med internationella gäster. Fundament är alltid en bra idé och omsorgsfull planering.

Med ett genomförande i större skala är det logistik och kommunikation som avgör hur bra upplevelsen blir. Här ser du exempel på hur ett 40-årsjubileum kan gå till.

Evenemanget genomfördes i två steg. Först för kunder och samarbetspartners från hela världen. Därefter för medarbetare med respektive. Totalt omfattade evenemanget cirka 550 deltagare.

FÖRSTA STEGET

Internationell sammankomst

Gästerna anlände från alla världens hörn. Bland annat från Japan, USA och Frankrike. Cirka 150 personer skulle välkomnas till festligheterna när företaget firade 40 år.

På papperet är det lätt att se deltagarna som en grupp. Men i själva verket är det fråga om olika personer, var och en med specifika önskemål, inte minst när det gäller matvanor, och detta måste hanteras med både hjärta och hjärna.

George levererar

Uppgiften för oss var att hantera inbjudningar, anmälningar, påminnelser och information. Detta gör vi med hjälp av George som är namnet på det system vi använder för att axla ansvaret. Det bästa med George är att han alltid levererar.

Vi bokade in gästerna på två olika hotell och gick deras önskemål till mötes i så stor utsträckning det var möjligt i bokningarna.

gustavsberg_400x250Foto: Strömma

Skärgårdskryssning med underhållning

Efter att gästerna installerat sig ut hämtades de med bussar för transport till en skärgårdsbåt med lunchkryssning. Vår värdinna tog emot vid båten och visade tillsammans med personal på plats gästerna tillrätta. Kryssningen hade också ett underhållningsmoment. Vi hade bokat en kvinnlig artist som framförde svensk musik från ABBA och Roxette till Evert Taube.

Guide för nyfikna

Efter båtresan väntade bussar och transport tillbaka till hotellen. Några valde nu att njuta av Stockholm på egen hand. Det hade vi förberett med en specialanpassad guide vi hade tryckt upp. Här fanns information om sevärdheter på promenadavstånd.

Galamiddag och umgänge

Efter ombyte hemma på hotellen var det dags att hämta gästerna igen. Nu gick resan till huvudkontoret och kvällens galamiddag. Besöket inleddes med en rundvandring i de nyrenoverade lokalerna och en tidsresa från då till nu. Middagen bestod av en fyrarätters måltid med svenska smaker. Artisten från båtresan var nu iklädd elegant galaklänning och bjöd på underhållning från scenen.

Dagen efter fick gästerna delta i en golftävling och äta lunch tillsammans på klubben innan det var dags att återvända hem till respektive land.

BSC_Skansen_referens_2_400x250

ANDRA STEGET

Intern motivationshöjare

Några veckor senare var det dags för de 200 medarbetarna med sina respektive att fira jubileet. Vår roll var inledningsvis att sköta inbjudningar och bokningar, inklusive tryck och distribution.

En varm, solig och riktigt härlig dag fick vi ta emot 400 förväntansfulla gäster på Solliden och Skansen här i Stockholm. (Det är härifrån Allsång på Skansen brukar sändas på somrarna.)

Magisk middag

Fördrinken serverades utomhus till tonerna av en trubadurs lyra. Med sång och musik som fond satte sig gästerna till bords där de fick njuta av en trerätters middag. Underhållningen stod komikern och illusionisten John Houdi för. Han gjorde också bejublade inhopp under middagen och fick stående ovationer från publiken.

Het avslutning

Efter dessert och kaffe kickade vår DJ igång discot. Nu var det andra tongångar. Dansen pågick till långt in på natten, precis som det ska vara. Evenemanget dokumenterades av vår skickliga fotograf. Minnesbilderna skickades ut digitalt i ett tackmejl till alla gäster. Bilderna kunde också användas fritt för att dela upplevelsen i sociala medier.

Intresserad av detta upplägg?
Skicka en förfrågan direkt