Start

Vi som arbetar på BSC

BSC kundcase Island

Landet Annorlunda och de tusenåriga sagorna.
 

Landet Annorlunda och de tusenåriga sagorna.

Första dagen

Vi har fått en egen viking. Gourmetguiden Ymir som påminner om en isbrytare. Han möter oss på flygplatsen med snittar, brännvin och fermenterad haj. Vi tar seden dit vi kommer och intalar oss att det här är helt normalt.

På bussen serveras värmande dryck. Guiden Ymir berättar både gamla och nya sagor om sin älskade ö. Ymir varvar med fakta. Vi gillar allt men sagorna bäst.

Han tar oss till en hemlig lagun. Tänk blå lagunen fast inte lika ​mainstream. Här flyter hela gruppen runt en stund i det härligt varma vattnet. Under tiden serverar Ymir och Hebba hamburgare som är tillagade av lokalt producerade råvaror.

När alla badat färdigt är det hög tid att åka vidare. Vi ska smaka på världens godaste tomatsoppa och Bloody Mary. Vi befinner oss snart i ett växthus med tomatodling som uppgift i livet. Tomater överallt och tillagade på alla tänkbara sätt.

På vägen mot Reykjavik berättar Ymir fler historier. Det går knappt att förstå hur många han har.

Andra dagen

Vi går upp ganska tidigt. Med egen båt ger vi oss ut på valsafari. Vi ser bland annat späckhuggare och delfiner. Vilket skådespel. Som ett avsnitt från BBC Earth fast på riktigt.

När vi kommer tillbaka äter vi lunch i hamnen. Superjeepar parkerar bredvid. De är här för att hämta oss. Färden går upp, upp, upp i bergen och ut på majestätiska lavafält. Detta är verkligen landet Annorlunda.

På kvällarna provar vi mytomspunna, härligt udda restauranger. Gruppen vimlar vidare in i Reykjaviks omtalade nattliv. För en stund är vi förlorade i en annan värld. Med vetskapen om att ingen har särskilt långt hem.

Intresserad av detta upplägg?
Skicka en förfrågan direkt