Start

Vi som arbetar på BSC

Konferens Sverige 250 deltagare

BSC kundcase. Från talkshow till teamwork.
 

BSC kundcase. Från talkshow till teamwork.

Planeringen startar med resan för alla de 250 medarbetare som till vardags har sina arbetsplatser utspridda i alla väderstreck. De blir upphämtade med busscharter och tåg från Stockholm, Göteborg, Dalarna och Malmö.

Ett stort företag ska ha kick-off. Ingen av medarbetarna vet ännu vart de ska. Men det vet vi. Resan går till Vildmarkshotellet i Kolmården där föreberedelserna ägt rum i flera dagar.

Första dagen

Det pirrar av spänning i kroppen. Hungern stillar vi med en frukostpåse. Inuti påsen finns också en frågesport som med magiska krafter förkortar restiden. Tävlingsmomentet bidrar till spekulationer om vem som vinner. Det får vi snart reda på.

Gästerna kommer fram, borstar av sig resdammet och hänvisas till ett incheckningstält. Armband i olika färger delas ut. Färgerna är koder för en gruppindelning till en kommande aktivitet. Men armbanden är också dyrbar drinkvaluta. De löses in mot valfri dryck i baren senare under kvällen.

Allt går lugnt och städat till. Det brukar ju vara så i början.

BSC_Kolmården_361x250

Andra dagen

Nu står flera moment på agendan. Efter en förmiddag med företagsinformation om hur framtiden gestaltar sig är det äntligen dags för hotellunch.

Under tiden märker ingen att konferenslokalen förvandlas till tv-studio. Programledare på plats. Check! Efter lunchen kommer deltagarna tillbaka till en talkshow, typ Skavlan, där företagsledningen intervjuas och berättar om målbilder, drömmar och planer.

Från talkshow till teamwork. Dags för en kreativ uppgift. Grupperna ska spela in varsin film med ett i förväg utvalt tema. Filmerna kommer att vara underlag till kvällens stora händelse. Snabba ryck. Gå på känsla. Alla får en timme på sig.

När filmkreatörerna är klara väntar klassisk eftermiddagsfika. Till allas förtjusning dyker två oväntade gäster upp. Ett par nyfikna kameler vill gärna vara med. Eller är det wienerbröd de är ute efter? Det här är sånt som bara händer på Kolmården.

Efter avslutad konferens ombeds gästerna att förflytta sig till det berömda delfinariet. En charmig vattenshow exklusivt för vår grupp står på programmet. Vid entrén sätter vi tonen genom att servera bubbel och tilltugg.

BSC_Kolmården_2_400x250

Under tiden delfinshowen pågår dukas det upp till middag och fest. Röda mattan rullas ut. Nu är det dags för vår egen Oscarsgala.

Under kvällen delas prestigefulla statyetter ut för bland annat bästa film och bästa skådespelare. Två grymma, kvinnliga artister underhåller. Nu är det stämning. Redan efter första låten får stolar och bord axla rollen som dansgolv.

Alla Oscarsgalor av rang har efterfest och tillhörande eftersnack. Vann favoriten? Vilken var skrällen? Festen fortsätter in på småtimmarna en trappa ner i nattklubben.

Avslutningen

Dagen efter är det mesta som vanligt igen. Ett konferenspass fram till lunch. På samma sätt som vi kom hit åker vi hem. Lite gladare, lite klokare och en filmupplevelse rikare. Och kanske med en stayett i väskan.

Intresserad av detta upplägg?
Skicka en förfrågan direkt