Start

Vi som arbetar på BSC

Ett franskt medeltida drömslott

Denna pärla finns endast 45 min från Paris.
 

Denna pärla finns endast 45 min från Paris.

Här hittar du precis det du tänker ska finnas i ett välbevarat slott på franska landsbygden. Stora som små salar, sviter, teater, vallgravar, takterrass, kapell, pool och spa, magisk och enorm trädgård, och sjöar. Dolda dörröppningar, hemliga passager och rum, vinkällare, och medeltida fängelseceller.

The-Moat-640x480
Genom att anläggningen ligger på den tysta landsbygden, så blir den här platsen perfekt för möten. En konferens, affärsmöte, företagsevenemang eller en sammankomst kombinerat med god mat, spa och avkoppling i en magisk miljö.

Vill ni uppleva det här?

Kontakta oss genom den gröna Förfrågan-knappen så får ni vårt förslag för hela upplägget, inklusive flyg, transporter och innehållet för er vistelse på slottet. Vi sätter även program och aktiviteter, och hjälper er med inbjudningarna – om ni önskar.

Möten och events

Salle-de-fetes-30-seats-640x480
Banketthallen, Salon des Rois
1304 stod ”Salles de justice” klar, som idag är den nuvarande bankettsalen som har en majestätisk inredning med spektakulära dimensioner, stora väggmålningar samt slottets största öppna spis. Här känner man sig som en riktig kunglighet. Som mest tar lokalen 100 sittande gäster eller 150 stående, för t.ex. en cocktail. För större sällskap eller events så står det nya Orangeriet med en yta på 600 kvm klart under våren 2019.

Teatern
Det finns en vacker teater på slottet, som är inklädd i blå sammet från golv till tak. Teatern består av två våningar med 25 lyxiga sittplatser. Den är fullt utrustad för både konserter och mindre uppträdanden, med anslutning till loge backstage. Det finns tillgång till projektor i HD-upplösning stor filmduk och THX ljudanläggning, för att kunna nyttja som privat och lyxig biosalong.

Mat och dryck
Restaurationen drivs av slottet själv med Chef Nobuyoki Shimoda eller olika cateringföretag. Välj bland olika paket från endast frukost till all inclusive med open bar.

Rum och service
Som mest kan 50 personer övernatta samtidigt i slottet och olika annex innanför murarna. Den största sviten, Suite Chalopin, tar upp nästan en hel vinge av slottet. Sviten består av tre våningar med ett stort badrum, öppen spis, bibliotek, ett hemligt rum samt dressingroom. De mest spektakulära sviterna är nog ändå Suite du Roi och Suite de la Reine som ligger i samma del av slottet som den stora bankettsalen, Salon des Rois.

Om man vill känna sig ännu mer kunglig så finns det möjlighet att boka extra servicepersonal på slottet som till exempel butler, rumservice, privat kock, stylist, frisör, chaufför och säkerhetsvakter. Den ordinarie personalstyrkan består av två maids, tre trädgårdsmästare, en vaktmästare och en fastighetsskötare.

Aktiviteter
På slottet finns tillgång till Spa med hamam och behandlingsrum, Carambolebord, tennisbana, boulebana olika sällskapsspel, cyklar eller om du känner för att åka på en liten utflykt så ligger det flera golfbanor i närheten av slottet, bl.a. Ryder Cup-banan Golf National och Cély Golf. Slottet erbjuder, på förfrågan, ridning, lerduveskytte, quad-körning, jakt, vin- & champagneprovning med sabrageskola, helikopter, casino mm.

Spa-nuit-640x480

Spa
En 1800-talsbyggnad av slottet, utanför vallgraven, totalt tillägnad spa och relax. Här finns en fantastisk 25 m lång uppvärmd inomhus-pool. Ett spa med hamam (ångbastu), fem behandlingsrum för massage och andra behandlingar samt ett litet gym. I anslutning till poolen finns ett utomhus lounge, exotiskt vinterträdgård med tea-room för meditation.