Start

Vi som arbetar på BSC

Granada i Andalusien

Konferensresa till södra Spanien.
 

Konferensresa till södra Spanien.

Granada är huvudstaden i provinsen med samma namn. Staden Granada ligger i Andalusien som du finner i södra Spanien vid foten av den vackra bergskedjan Sierra Nevada. Det är en mellanstor stad med en population om cirka 240.000 invånare. Av dessa 240.000 är drygt 60.000 studenter. Detta medför att medelåldern i Granada är relativt låg och det speglas på stadens uteliv. Vill du besöka en stad som aldrig sover bör du besöka universitetsstaden Granada där möjligheterna till fest och nöje är enorma. Stadens universitet grundades redan år 1531 av den tysk-romerske kejsaren Karl V. Granadas universitet anses vara ett ev de mest prestigefyllda i hela Spanien.

FLYG
Arlanda – Malaga 06.00-10.15
Malaga – Arlanda 19.45-23.55

HOTELL
Carmen Hotel, Acera del Darro, 62 Granada
Ett bra fyrstjärnigt hotell som har helrenoverats under 2010. Läget är bästa tänkbara mitt i centrum och på en av de charmiga boulevarderna i Granada. Samtliga rum är modernt utrustade med bad/dusch, WC, satellit TV och telefon. Bar i engelsk stil och restaurang finns inom hotellet, men framför allt har Carmen Hotel en härlig takterrass med servering och en fantastisk utsikt över Granada. Pool finns också på hotellet. Bra konferensfaciliteter och hotellet har även gratis trådlös uppkoppling mot Internet i hela hotellet.

PROGRAM
Dag 1 Ankomst till Malaga flygplats där gruppen möts av svensktalande guide. På vägen mot Granada stannar vi till i den charmiga by Rio Frio för en genuin spansk lunch. Denna lilla by är känd världen över för att vara den enda producenten i världen som utvinner ekologisk belugakaviar. Efter lunchen fortsätter vi mot Granada och checkar in på Carmen Hotel.

Eftermiddagen ägnas åt att lära känna Granada, dess vackra torg, charmiga gator och inte minst ta del av den spanska tapaskulturen. Vi stannar till för förfriskningar och tapas och tittar även in i en och annan charmig delikatessbutik. Så småningom kommer vi till en av de vackraste platserna i Granada – Mirador de San Nicolas – varifrån vi har en imponerande utsikt över Alhambra.

Här äter vi middag på Estrellas San Nicolas, inrymd i den hyllade Enrique Morentes barndomshem, medan vi njuter av den fantastiska utsikten.

Dag 2 Dagen börjar med ett konferenspass på hotellet.
På eftermiddagen går vi tillsammans med vår guide upp till Spaniens mest besökta monument, Alhambra. Vi besöker omtalade Palacios Nazaries och de prunkande trädgårdarna i Generalife, och får lära oss allt om detta mytomspunna palatsområde.
Middag äter vi på mysiga och genuina Las Tinajas. Restaurangens väggar är klädda med fotografier av kända gäster och Las Tinajas erbjuder en verklig smak av Spanien till en rimlig peng.

Dag 3 Ett nytt konferens pass på hotellet och sedan väntar lite mer fysiska aktiviteter.
På programmet står vandring / mountain biking i vackra naturområden kring Granada (transfertid ca 20 min fr hotellet). Stopp med olivoljeprovning eller en kall öl på någon lokal taverna går med fördel att lägga in i turen.
Alternativt går det (mot tillägg) att i stället få lite mer äventyrlig ravinklättring och/eller canyoing i Rio Verde, en av Spaniens främsta och vackraste floder för ravinklättring. Garanterat en adrenalinkick.

Transfer tillbaka till hotellet för att vila musklerna lite innan det blir avslutningsmiddag på Los Tartessos, en fantastisk restaurang som ligger i anslutning till nyinvigda museet över Andalusiens historia.

Dag 4 Egen tid i Granada.
Utcheckning och transfer till flygplatsen, men innan vi anländer till flygplatsen kan vi stanna till en stund på stranden för en god lunch i solen medan vi sammanfattar helgens alla intryck.

I paketet ingår:
– Flyg Stockholm, Arlanda – Malaga t/r, flygskatter & säkerhetsavgifter
– Transfer flygplats – hotell t/r med svensktalande guide som möter upp
– 3 nätter i dubbelrum på Carmen Hotel
– Frukost buffé
– Lunch & 2-rätters middag ankomstdagen inkl dryck
– 2 st ½-dags konferenser inkl kaffepauser och 2 st luncher
– Utflykt till Alhambra med guide
– Inträde och guidad tur på Alhambra
– 3 rätters middag med dryck i samband med Alhambra-turen
– Aktivitet, vandring / mountain biking
o Transfer tur och retur
o Aktivitetsguider
o Hyra av cyklar, säkerhetsutrustning samt försäkring
o Förfriskningar
– avslutningsmiddag på Restaurant Los Tartessos inkl dryck