Start

Vi som arbetar på BSC

Jurmala beach

Färgrik och fartfylld semesterort.
 

Färgrik och fartfylld semesterort.

Jurmala är en småstad vid den 3 mil långgrunda och härliga sandstranden vid floden Daugavas utlopp i Rigabukten, ca. 20 km från Riga centrum. Staden är långsträckt och består mest av trähus i art nouveau-stil (jugend). Sommartid omvandlas den annars småsovande staden till en färgrik och fartfylld semesterort, dit människor kommer från såväl alla delar av Lettland som utlandet för att njuta av strandliv, nattliv, sol och bad. Riga är Lettlands huvudstad och Baltikumregionens största stad med närmare 800,000 invånare. Det är en medeltida hansastad som alltid befunnit sig i korsvägarna mellan öst och väst.

Program och aktiviteter Jurmala Beach
Det finns flera aktiviteter att välja mellan, nedan ser du några förslag. Likaså gäller dagsprogrammet som anpassas efter era önskemål – kontakta oss för konkreta förslag just för er!

Aktivitet cykelorientering i Jurmala:
Låt gruppen utforska denna fina badort till cykel och samtidigt delta i en rolig teambuildingaktivitet! Gruppen delas upp i lag som under tre timmar har i uppdrag att hitta åtta olika poster i Jurmala-orterna, svara på kluriga frågor, ta fina och roliga bilder, använda sig av smak och lukt och njuta av en gott mellanmål. Avstånden mellan posterna är inte längre än att alla kan nås utan en allt för hård ansträngning – meningen är ju inte att man ska köra ”Tour de France” utan se, upptäcka och arbeta i lag, oavsett vilken kondition man har!
I priset ingår cyklar, cykelhjälmar, instruktioner och priser till prisutdelningen – de 3 bästa lagen belönas för sin insats.
OBS! Kan köras som en gemensam aktivitet eller mindre grupp men minimi 10 personer.

Yoga och stavgång på stranden
Det kan vara skönt att bara pausa och andas, låta tankarna lugna ner sig och njuta av här och nu. Jurmala strand erbjuder den perfekta platsen för en timmes yoga eller stavgång, långt från all stress. Bara vågskvalp, vindens sus, fiskmåsar och frisk luft. Ett yogapass på stranden leds av en duktig, engelsktalande yogalärare och kan anpassas till alla nivåer. En strandpromenad med stavar inleds med uppvärmning och instruktioner hur man använder stavarna på rätt sätt. Gruppen ledsagas av en instruktör. OBS! Kan köras som en gemensam aktivitet eller mindre grupp men minimi 10 personer.

Friluftsmuseet i Jurmala med måltid i tallskogen
Friluftsmuseet i Jurmala invigdes år 1970. Här kan besökare se en typisk fiskargård från 1800-talet med alla tillhörande byggnader – bostadshus, vagnshus, lador, stugor för förvaring av fiskenät och andra föremål, rökeriet, en bastu mm. Byggnaderna har flyttats till museet från olika fiskebyar längs med Lettlands kust. Museet har också en samling ankare och fiskebåtar, samt den största repsamlingen i Lettland. I denna unika miljö dukar personalen gärna upp ett bord mitt i tallskogen (eller inomhus vid dåligt väder) med lokalrökt fisk och lettiskt öl! Det går också att bjuda in folkmusikgrupper som underhåller med musik och lär ut lettiska folkdanser.

Programförslag

Dag 1
Ankomst. Transfer från flygplats till hotell. Lunch. Konferens till ca 17:00. Incheckning/Egentid. Gemensam middag i Jurmala, enklare middag tex pizza.

Dag 2
Frukost. 1/2 dags konferens. Lunch på hotellet. Aktiviteter (antingen gemensam eller efter val). Gemensam middag Jurmala Lighthouse.

Dag 3
Frukost. Egen tid på stranden/stan. Utckeckning/hemresa.

Intresserad av detta upplägg eller liknande för er företagsresa?
Kontakta oss eller ring telefon 08-702 00 70.