Start

Vi som arbetar på BSC

Konferenssegling i Grekland

Saroniska övärlden
 

Saroniska övärlden

Upptäck ett unikt sätt att konferera – Medelhavets värme med sol, bad och mat varvat med segling, konferens och utflykter! Seglingen i sig är den perfekta teambuildingen, på kort tid svetsas ett gäng ihop, men även som incentive resa blir seglingen ett mycket attraktivt alternativ.

Programmet för resan
Programmet anpassas efter era önskemål, alla möjligheter finns, nedan kommer ett förslag.

PROGRAM
DAG 1 ATEN-POROS
Vid ankomst till Atens flygplats väntar transferbussen för att ta er till marinan på en gång. Väl framme vid båtarna blir det att krypa till kojs och somna till havets kluckande mot båtarna.

Efter en välsmakande frukost i sittbrunnen nästa morgon blir det introduktion och genomgång av båtarna. Därefter kastar vi loss. Vi seglar mot den vulkaniska ön Poros som är känd för de vita husen som klättrar upp för bergs-sluttningarna. Efter ca fem timmars härlig segling lägger vi till i Poros hamn där vi får en stund att njuta i kvällssolen.

Sen är dags för middag på taverna Oasis – grekernas favorit! Efter en lång dag och härlig middag är det kanske en del som vill gå och lägga sig i kojen eller bara luta sig tillbaka och känna den varma grekiska kvällen. För de som vill känna av pulsen på Poros nattliv finns diskoteket Malibu till förfogande hela natten.

DAG 2 POROS-HYDRA
Dagen börjar med en ljuvlig frukost serverad av våra värdinnor i sittbrunnen. Det är underbart att sitta under soltältet och bara njuta av lugnet. På förmiddagen finns det möjlighet att hyra cyklar och utforska ön med någon av vår personal som guide, eller bara strosa runt på ön och njuta av utsikten.

Därefter serveras en läcker lunch ombord strax innan vi anländer till den vackra hamnen i Hydra. Här kan konferenspass läggas på hotell.

Hydra (uttalas Idra) är bland annat känd för att många konstnärer och författare slagit sig ner på ön. Bland annat har Leonard Cohen bott här. Detta är en fantastiskt vacker ö, den mest kosmopolitiska av de saroniska öarna. Artister och författare har genom tiderna vallfärdat hit. Ingen trafik är tillåten på Hydra – istället står åsnor för transporterna vilket gör det till en härligt lugn plats.
Vid solnedgången går vi till guldkornet Hydronetta för att ta en fördrink och njuta av utsikten. Vi beger oss sedan till en riktig toppenrestaurang vid vattnet, som ligger med storslagen utsikt över hamnen, där vi ska äta middag.

DAG 3 HYDRA – DOKOS – ATHEN
Efter ännu en ljuvlig frukost i sittbrunnen är det dags att återigen ta upp ankaret och fortsätta mot Dokos, där vi får tid att utforska ön.
Ön Dokos är idag obebodd, men man har i utgrävningar hittat lämningar som härstammar från Bronsåldern. Dokos långa historia bidrar till den förtrollande atmosfär som vilar längs stränderna. Har man tur kan man se de karakteristiska grekiska getterna som sommarbetar på ön. Annars finns det mesta livet under ytan och en snorkeltur är att rekommendera.

Lunch och middag serveras ombord och så småningom glider vi in i vår marina i Pireus för vidare transfer till flygplatsen