Start

Vi som arbetar på BSC

Tåget till Köpenhamn

Ett av världens hetaste resmål för matintresserade.
 

Ett av världens hetaste resmål för matintresserade.

EN GALEN MIX
Staden Köpenhamn har många ansikten och mycket att erbjuda. Snajdig fashion blandas med bohemchica hippiefamiljer som svishar förbi på sina Christiania-cyklar. Kanske är det den där mixen av helylle och helgalet som gör stan så charmig! Med tiden har Köpenhamn blivit ett av världens hetaste resmål för matintresserade.

BSC ARRANGERAR ER GOURMET-RESA
Inför er vistelse i Köpenhamn plockar vi ihop ett riktigt gourmet-program där ni får besöka Köpenhamns allra finaste restauranger som håller världsklass!
Programmet anpassas efter era önskemål, nedan kommer ett förslag. Vi är vana att sy ihop allt från och storstadsresor och kick-offer till hardcore konferens!

Förslag på program

DAG 1

Ni anländer med tåg in till Köpenhamn och ert centralt belägna hotell. På hotellet lämnar ni bagage och inleder med lunch.

Lunchen blir förstås ”Smørrebrød” som är en av Danmarks nationalrätter! Många har fortfarande smörrebröd i matsäcken, när man åker till jobbet eller skolan. Den festligare versionen av smörrebröd, och den som har gjort det berömt ut över Danmarks gränser, är det ”højtbelagte smørrebrød”. Det är smörgåsar, oftast på rågbröd (men ibland franskbröd), med mycket pålägg och pynt.

Sen är det dags att mötas upp i konferensrummet för att ägna eftermiddagen åt jobb.

Innan middagen besöker ni någon av Köpenhamns många fantastiska cocktailbarer för att sedan njuta av en underbar middag på en av Köpenhamns stjärnkrogar.

DAG 2:
Frukost
Konferens
Lunch

Efter lunch och avslutad konferens tar er guide med er till Nyhavn där ni utgår för en båttur runt de idylliska kanalerna, där ni får berättat om Köpenhamns finaste kyrkor, slott, äldsta byggnader, nya moderna byggnader med spännande arkitetktur och andra speciella sevärdheter,

Tillbaka i hamn besöker ni ett mysigt café, för en kaffe och kanske en av de många olika varianterna av wienerbröd eller andra bakverk. Namnet wienerbröfd kommer från att bakverken började tillverkas i Danmark år 1840 av kockar från den österrikiska huvudstaden Wien. Wienerbröden har genom århundradena stigit i popularitet och är i dag en stadig favorit hos den danska befolkningen.

På kvällen besöker ni t.ex. restaurang Noma som har två stjärnor i Guide Michelin och också har rankats som världens 5:e bästa restaurang! Maten är exceptionellt vällagad med råvaror från Island, Färöarna, Grönland och förstås ifrån Danmark.

DAG 3:
Frukost