Start

Vi som arbetar på BSC

Guide Gourmet Köpenhamn

Ett av världens hetaste resmål för matintresserade.
 

Ett av världens hetaste resmål för matintresserade.

”Gourmet är en sakkunnig finsmakare som lägger stor vikt vid vällagad och välsmakande mat.”

EN GALEN MIX
Staden Köpenhamn har många ansikten och mycket att erbjuda. Snajdig fashion blandas med bohemchica hippiefamiljer som svishar förbi på sina Christiania-cyklar. Kanske är det den där mixen av helylle och helgalet som gör stan så charmig! Med tiden har Köpenhamn blivit ett av världens hetaste resmål för matintresserade.

BSC ARRANGERAR ER GOURMET-RESA
Inför er vistelse i Köpenhamn plockar vi ihop ett riktigt gourmet-program där ni får besöka Köpenhamns allra finaste restauranger som håller världsklass!
Programmet anpassas efter era önskemål, nedan kommer ett förslag. Vi är vana att sy ihop allt från och storstadsresor och kick-offer till hardcore konferens!

FÖRSLAG PÅ PROGRAM
Så här kan det se ut:

DAG 1:
Ni anländer på Kastrup flygplats där transport på ca 20 minuter tar er in till Köpenhamn och ert centralt belägna hotell. På hotellet lämnar ni bagage och möts upp av er lokala guide.

Lunchen blir förstås ”Smørrebrød” som är en av Danmarks nationalrätter! Många har fortfarande smörrebröd i matsäcken, när man åker till jobbet eller skolan. Den festligare versionen av smörrebröd, och den som har gjort det berömt ut över Danmarks gränser, är det ”højtbelagte smørrebrød”. Det är smörgåsar, oftast på rågbröd (men ibland franskbröd), med mycket pålägg och pynt.

Mätta och belåtna möter en guide upp och visar er under 2 timmar de mest intressanta och mest trendiga delarna av stan. Här får ni en bra översikt och uppfattning av staden! Turen avslutas vid hotellet för incheckning och en stunds vila.

Innan middagen besöker ni någon av Köpenhamns många fantastiska cocktailbarer för att sedan njuta av en underbar middag på en av Köpenhamns stjärnkrogar.

Restaurang Geranium har hela tre stjärnor i Guide Michelin. Här skapas måltider som aktiverar alla sinnen!

DAG 2:
Frukost
Konferens & lunch

Efter lunch och avslutad konferens tar er guide med er till Nyhavn där ni utgår för en båttur runt de idylliska kanalerna, där ni får berättat om Köpenhamns finaste kyrkor, slott, äldsta byggnader, nya moderna byggnader med spännande arkitetktur och andra speciella sevärdheter,

Tillbaka i hamn besöker ni ett mysigt café, för en kaffe och kanske en av de många olika varianterna av wienerbröd eller andra bakverk. Namnet wienerbröfd kommer från att bakverken började tillverkas i Danmark år 1840 av kockar från den österrikiska huvudstaden Wien. Wienerbröden har genom århundradena stigit i popularitet och är i dag en stadig favorit hos den danska befolkningen.

På kvällen besöker ni t.ex. restaurang Noma som har två stjärnor i Guide Michelin och också har rankats som världens 5:e bästa restaurang! Maten är exceptionellt vällagad med råvaror från Island, Färöarna, Grönland och förstås ifrån Danmark.

DAG 3:
Frukost
Avfärd från hotellet med transport mot Kastrup flygplats.