Start

Vi som arbetar på BSC

BSC kundcase Sri Lanka

Äventyren på Sri Lanka som vi och elefanterna aldrig glömmer.
 

Äventyren på Sri Lanka som vi och elefanterna aldrig glömmer.

Första dagen

Vi befinner oss på flygplatsen strax utanför huvudstaden Colombo. Spänning i luften. Färden går till The Surf Hotel som tycks ha läst våra tankar. De serverar omedelbart brunch. Chauffören har redan ätit så han tar en rökpaus.

The Surf Hotel ligger i Pitaramba bara ett stenkast från stranden i Bentota. Här har rummen vidsträckt havsutsikt, en gemensam utomhuspool, luftkonditionering och gratis wi-fi. Likaså platt-tv, stämningsfull belysning om det skulle mörkna på, och stor balkong eller möblerad terrass. Det ser bra ut, sammanfattar vi.

I hotellets restaurang serveras rätter med inspiration från världens alla hörn och skrymslen. Dagen börjar alltid med en generös frukostbuffé.

Nu på eftermiddagen blir det halvdagskonferens. Många passar på att ta ett dopp i poolen före middagen. Tidsoptimisterna gör detsamma fast i havet. På kvällen serveras grillade rätter. Eftersom vädret är på gott humör avnjuts den ute på gräsmattan med havet i bakgrunden.

Andra dagen

Efter den berömda frukostbuffén är det dags för aktiviteter. Inget konfererande här inte. Deltagarna kan välja mellan snorkling eller dykning. Vågade gäster tar surflektioner. Vi får hoppas att de hittar tillbaka.

Jodå, det går bra. När alla torkat av sig blir det lunch och dags för jobb. Halvdagskonferens. Det prasslas med papper och utbyts kloka tankar.

Middagen bjuder grannhotellet på. Det blir en kort promenad. När vi kommer fram serveras skaldjur à la carte, eller live cooking som det heter nuförtiden. Tre kockar tillreder hummer, tonfisk, bläckfisk och räkor framför våra ögon som knappt sett en färskare råvara på grillen.

Tredje dagen

Havet är djupt, blått och inbjudande, men allt har sin tid. Sri Lanka har mer på sin repertoar. Vi checkar ut och tar för oss, än en gång, av den där frukostbuffén.

Nu åker deltagarna på safari till Uda Walawe nationalpark, mitt emellan distrikten Ratnapura och Monaragal, som är omtalat för sitt djurliv. Här finns bland annat en större hjord elefanter, mäktiga vattenbufflar, listiga rävar, läskiga krokodiler och fascinerande apor. Vi åker runt i jeepar och har med oss en påläst guide.

Här sover vi i ett av de fantastiska safari camps som är uppbyggda här. Vi avnjuter en härlig middag i sällskap av facklors sken under bar stjärnhimmel. Stjärnorna ser så annorlunda ut. Enligt guiden händer det att nyfikna elefanter kommer på besök. Gillar dom också stjärnor, undrar vi.

Fjärde dagen

Efter en tidig lägerfrukost beger vi oss med buss till Kitulgala och nästa äventyr. Kitulgala är en liten stad i västra Sri Lanka. Ett regnskogsbruksområde. Tillika utgångspunkt för forsränning.

Här ränner vi fram, i den pittoreska Kelani-floden, som omfattar fem stora forsar och fyra mindre. Sträckan är totalt cirka fem kilometer. Floden och dess förtrollande omgivning glömmer vi aldrig.

Forsen suger lika mycket som sjön. Lunchen smakar extra gott, enas vi om. Sen byter vi om och återvänder till civilisationen i Colombo.

Vi flyttar in på Hotell Ozo och börjar känna oss bortskämda med mäktig havsutsikt. Här äter vi avslutningsmiddag. Den vackert dukade matsalen har vi för oss själva. Den som vill gå ut och göra huvudstaden har bara några steg att förflytta sig.

Femte dagen

Nu får vi egen tid att spendera i Colombo. Guidade turer rekommenderas. Senare på eftermiddagen väntar buss utanför hotellet för att skjutsa oss till flygplatsen. Bakom oss lämnar vi fem underhållande dagar som alltid kommer att vara en del av vår berättelse.

Intresserad av detta upplägg?
Skicka en förfrågan direkt