Start

Vi som arbetar på BSC

Kustområdet Maremma, Toscana

Konferens på halvön Monte Argentario
 

Konferens på halvön Monte Argentario

I sydvästra Toscana i Italien hittar du kustområdet Maremma. Området kring Medelhavet är ju lite som hjärtat av den europeiska kulturen och vaggan till civilisationen. Det finns sådan unik och välbevarad historia i dessa delar av Italien.

Kustområdet Maremma
Maremma är inte riktigt ett avgränsat och precist område, men utgörs av landområde som tillhör flera provinser i Toscana, samt en del av regionen Lazio.
Den norra delen av Maremma präglas av kullar där man finner de klassiska fästningsbyarna som är små och inbjudande. Medan sträckan längs det Tyrrenska havet har du både vackra stränder och klippor. Stränderna i Maremma är generellt mycket mindre nersprungna än dom man hittar längre norrut i Toscana, då det först och främst är italienarna själva som kommer hit på semester.
I Maremma produceras högklassiga viner, till exempel Morellino di Scansano.

Halvön Monte Argentario
Nästan längst ner i Maremma hittar du halvön Monte Argentario – en naturlig skönhet, där alla sinnen är inblandade. De blåa kalla färgerna mot den varma naturen. Vindens ljud bland trädtopparna, vågorna som slår mot stranden, saltvattenstänket i ansiktet, blandas med smaken av den traditionella italienska maten.

BSC-Maremma-2

Vårt programförslag för en konferensresa till Monte Argentario

Hotellförslag –

DAG 1

Avresan går från Arlanda, och på bara 3 timmar är du nu i Rom.
Vid ankomst på Roms flygplats möts gruppen av guide och transfer för att ta gruppen till hotellet på halvön Monte Argentario.
På vägen till hotellet stannar vi och gör ett stopp för lunch vid vackra Capalbio som ligger på landsbygden. Sedan är det bara en liten sträcka kvar till hotellet. Ni checkar in och sedan ägnas eftermiddagen åt jobb.
Förslagsvis ses gänget igen på hotellets restaurang vid kl 20.30, då man kan skåla med en god dryck samtidigt som man andas ut och njuter av solnedgången.

DAG 2

Dagen börjas med frukostbuffé på hotellet. Därefter möts gänget i konferensrummet fulladdade med energi för att kunna jobba så det ryker.
Lunch serveras på hotellet.
Efter lunchen är det dags för lite aktiviteter.
Transfer kommer till hotellet för upphämtning.

Aktivitetsförslag 1 – båttur
Från Porto Santo Stefano (den större hamnstaden) kan man ta en båt ut till Isola del Giglio. Båtresan tar ca en timme.
Giglio är en liten ö med kristallklart vatten. Ön har ungefär 1 700 bofasta invånare och på ön finns det tre byar. Även fast ön är liten så finns det något för alla här. Du kan gå på hike, ta en prova på kurs i dykning, ligga i en solstol på stranden, eller du kanske vill njuta av en törstsläckande dryck på en mysig restaurang i hamnen?

Aktivitetsförslag 2 – vin-/ostprovning på lantgård
Cirka 20 minuter in på fastlandet hittar vi Antica Fattoria La Parrina. En av de äldsta farmarna i Maremma. Det är en otroligt vacker farm som säljer både sina egna organiska produkter, och andra närliggande lantbruksprodukter. Ägarna på den här farmen vill skapa medvetenhet och respekt för naturen och djuren. Så behandling och omhändertagande av djuren samt naturen är en hög prioritet i processen för att ta fram deras produkter.
På farmen kan du testa vinprovning, eller kanske ostprovning lockar mer? Dom har det mesta här faktiskt.
Du kan köpa Parrinas egna vin och grappa, ostar, olivolja, honung, marmelader, mjöl, pasta, juicer, bröd, bakverk. Men också ännu fler produkter som dock inte producerats just på plats.

BSC-Maremma-4
Vi kommer tillbaka till hotellet då man kan fräscha upp sig och göra sig i ordning inför middagen. Middagen den här kvällen kommer dock inte vara på hotellet, utan på La Fontanina som ligger i bergen på Monte Argentario. Här får ni äta en fantastik italiensk middag med en magisk miljö och utsikt.

DAG 3

Frukosten serveras och sedan har man lite egen tid. Varför inte njuta av en bra bok, eller kanske ta en tupplur i solstolarna innan hemfärden?
Ni checkas ut och därefter kommer transfer och hämtar gruppen och som körs till flygplatsen.

INGÅR I UPPLÄGGET

Landarrangemang exkl. flyg. Kontakta oss med antal resenärer och ungefärligt datum så återkommer vi med priser och fler detaljer!

I vårt upplägg ingår:
• 2 nätter på vårt utvalda hotell – Frukost alla dagar
• Samtliga transfers med bussar enligt program
• Tre-rätters middag på hotellets restaurang
• Tre-rätters middag på restaurang på vingård
• Gemensam aktivitet
• Skatter och avgifter

Tillägg:
• Flyg tur och retur
• Enkelrumstillägg om fler vill ha enkelrum
• Aktiviteter/underhållning
• Dryck och förtäring utöver paketet