Start

Vi som arbetar på BSC

Nordisk Säljkonferens

Ångbåtsmiddag, galamiddag med prisutdelning
 

Ångbåtsmiddag, galamiddag med prisutdelning

REFERENSCASE

Syfte och utmaning
Elektronikkedja som ville få de nordiska länderna att samarbeta bättre och smartare. Kanske de kunde träffas? Kanske det kunde bli en tradition?

Mål med eventet
1. Stärka ”vi-känslan” i Norden
2. Dra nytta av varandras erfarenhet och klokhet
3. Hitta ett långsiktigt sätt att arbeta med dessa mål

Hur?
Genom en nordisk säljkonferens! Detta blev första gången någonsin de samlade medarbetarna från alla länder, men det fina resultatet har nu gett dem en årligen återkommande tradition – den nordiska konferensen. 230 personer från hela Norden samlades för 3 dagars säljkonferens. Eventet genomfördes på Clarion Stockholm. Vi tryckte upp egna rumsnycklar med företagets logga och delade ut dessa tillsammans med konferensprogrammet vid ankomst. Säljkonferensen startade med en gemensam välkomstlunch för samtliga och därefter genomfördes ett antal workshops och föreläsningar i upp till 10 olika lokaler.

Ångbåtsmiddag
Efter första dagens möten samlade vi hela gänget och tog dem med ner till Hammarby Slussväg där en abonnerad ångbåt väntade. Ombord båten bjöds på skärgårdsbuffé och passande dryck samtidigt som gästerna fick njuta av Stockholm från vattnet.

Galamiddag med prisutdelning
Dag två fortsatte med flera mindre workshops samt en stor gemensamt föreläsning i bankettsalen. När föreläsningen var klar i banketten hade vi 3 timmar på oss att möblera för middag. Vi tygade in väggarna, svart back drop bakom scen och vita tyger längs sidoväggarna med miljöljus. I taket hängde vi flera kristallkronor och längst bak i salen byggde vi en bar och en loungemiljö med bardisk och soffor. Utanför bankettsalen lades en röd matta med entréstolpar. Innan gästerna släpptes in i lokalen bjöds de på en fördrink i baren och fotograferades av en professionell fotograf.

Under middagen som var en trerätters galamiddag hade vi två dedikerade tekniker, en för ljud och en för ljus. Vid prisutdelningar spelades jinglar och följespott lyste på vinnarna. Till det sista och största priset som delades ut precis innan middagen avslutades och dansen började hade vi en konfettibomb som avfyrades när vinnaren presenterades. Detta blev startskottet för festen som sedan fortsatte med inhyrd DJ och dans till kl 03.

Vilka delar som BSC var involverade i:
– Körschema och innehåll, val av arenor och underhållning.
– Projektledning inför och under evenemanget
– All logistik på plats inklusive dekor, teknik och profilering.
– Administrationen kring logi och hotell och samlingsfakturor för hela eventet.